Kultura

Menjati Oto je nehvaležno

Nejc Simšič
17. 1. 2016, 06.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Konec lanskega leta je na male ekrane prišel svež obraz, očarljiva voditeljica Tara Zupančič, ki je na mestu voditeljice Pop Ina zamenjala nosečo Oto. Za Taro je že uspešen mesec dela na televiziji.

Katja Žagar
Tara Zupančič

Zamenjali ste Oto. Iskreno, je bilo težko stopiti v njene čevlje?

Menjati Oto je po eni strani posebna čast, po drugi pa mogoče malo nehvaležna naloga, saj je Ota resnično dobra v tem, kar počne. Toda kljub temu nisem nikoli dobila občutka, da jo moram v čemerkoli posnemati ali biti to, kar je ona. Po mojem mnenju bi bilo to popolnoma napačno. Vsak je svoj človek in na to pot sem se podala z zavedanjem, da je potrebno kar nekaj časa, da postaneš dober in sproščen ter hkrati samosvoj in profesionalen. Otina odličnost pri delu je bila zame samo plus, saj sem se od nje marsikaj naučila.

Vam je Ota dala kakšen poseben nasvet pred prvo oddajo?

Ne, pravzaprav sva se v času mojega uvajanja sproti pogovarjali o vsem, kar me utegne doleteti.

Katja Žagar
Tara Zupančič

Kako ste zadovoljni s svojim nastopom?

Do sebe sem precej kritična, a se zavedam, da sem šele na začetku poti in da je normalno, da ne znam vsega. Vendar sem za zdaj kar zadovoljna, vem pa, na katere stvari moram biti med nastopom pozorna, kje sem šibka in katere so tiste stvari, ki jih moram še dodelati.

Na televiziji gre tudi za timsko delo. Kako ste se ujeli s preostalimi sodelavci Pop Ina?

Zelo dobro smo se ujeli. Presenečena sem bila nad tem, kako zavzeti so bili prav vsi pri mojem učenju, izredno veliko so mi pomagali. Ne samo ekipa Pop Ina, tudi preostali novinarji in uredniki 24ur.

Kaj vas je morda še najbolj presenetilo pri televizijskem delu?

Nikoli prej se nisem srečala z novinarskim delom, zato je bila to zame največja novost. Vendar je bila pozitivna, saj sem tako spoznala njeno drugo plat. Nikoli ne veš, kaj ti bo prinesel dan, kakšne novice in zgodbe boš ustvarjal. Zanimivo je, ker postaneš kar nekako del tega in v vsako stvar daš delček sebe.

Glede na to, da pokrivate svet zabave, zagotovo imate skrito željo in upanje, da bi spoznali kakšno svojo najljubšo zvezdo svetovnega formata. Koga in zakaj?

V svetu zabave je veliko tistih, ki ti postanejo zanimivi, ko spremljaš njihovo delo, še bolj pa, ko začutiš tudi njihovo osebnost. Težko bi se odločila samo za eno, ampak verjetno bi izbrala nekoga iz filmskega sveta. Najbrž kar Quentina Tarantina, ker je malo zmešan, na svoj način seveda, in ker me res zanima, kaj se mu podi po glavi, da ustvarja tako posebne filme.