Svet

Nočna mora izpod hladilnika

M.J.
16. 1. 2016, 21.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Kdo bi si mislil, da lahko sprehod do hladilnika v lastni hiši sproži najhujšo nočno moro.

YouTube

Avstralka iz Adelaida je doživela najhujšo nočno moro, potem ko se je odpravila do hladilnika, da bi si natočila osvežilne pijače. Tam jo je namreč iz presenetila strupena kača, ki je gledala izpod hladilnika.

To pa ni bilo edino presenečenje, ki ga je kača pripravila. Govora je o avstralski vzhodni rjavi kači, ki je zelo strupena. Kača je namreč kasneje izlegla še 15 jajc.

Kačo je na koncu ujel strokovnjak iz organizacije Snake Catchers Adelaide, Rolly Burrell. »Sreča je, da je kačo zagledala pravočasno, saj bi v nasprotnem primeru male kačice videla vsepovsod,« je dejal Burrell.

Burrell je tudi dejal, da kače ni bilo težko ujeti, kar se tudi jasno vidi na videoposnetku, toda ta posel ni za vsakogar. »To počnem že več kot 40 let, zato izgleda to tako enostavno. Ko ujamete več kot 300 kač na mesec, potem postane to rutina,« je še dodal.

Kača se trenutno nahaja v zatočišču, prehranjuje pa se z mišmi, da bi si čim hitreje opomogla od poroda. Ko si bo popolnoma opomogla, jo bodo spustili nazaj v divjino, skupaj s podmladkom.

Avstralska vzhodna rjava čaka je odgovorna za največ smrti v Avstraliji, ki nastanejo kot posledica kačjega ugriza. V poprečju na leto zaradi tega umreta dve osebi.