Kultura

Priljubljena serija zdaj še kot knjiga

ns
1. 12. 2015, 22.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Na knjižne police je prišla knjiga, ki razkriva ozadja o čisto pravi slovenski romantično-humoristični seriji Ena žlahtna štorija, ki podira rekorde gledanosti ter ima celo svoj mlečni namaz, turistično pot in svoja vina.

Mare Vavpotič
Na predstavitvi knjige so bili tudi člani igralske zasedbe najbolj priljubljene slovenske serije.

Mare Vavpotič

Ste vedeli, da Zala (Ajda Smrekar) včasih, utrujena od napornih urnikov snemanj, ki jih mora usklajevati z delom v gledališču, med snemalnimi premori za nekaj minut zaspi? Da si Smiljan (Matjaž Javšnik) in Anica (Vesna Pernarčič) zapomnita besedilo v le desetih minutah?

Vse to in še veliko drugega boste o najbolj priljubljeni seriji, ki podira rekorde gledanosti ter ima celo svoj mlečni namaz, turistično pot in svoja vina, izvedeli v novi knjigi. Spoznali boste več kot 100-člansko ekipo, ki iz dneva v dan, od sedmih zjutraj do šestih zvečer, ustvarja vedno nove zaplete in razplete, pokukali v studio, ki ga člani ekipe šaljivo kličejo rudnik, in (še) bolje spoznali očarljiva Goriška brda, kjer poteka snemanje zunanjih prizorov serije.

Mare Vavpotič

Izvedeli boste, v katerem prizoru nastopa avto tamkajšnjega župana, kako je umik kulise Tonkinega groba s pokopališča povzročil pravo zmešnjavo in s kakšnimi težavami se ubada lastnik Grediča, odkar je na Planet TV na sporedu štorija o Bertu in njegovih štirih »pupah«.

Za svojo so jo vzeli tako mladi kot tudi malo starejši, moški in ženske, Primorci, Štajerci, Dolenjci, Gorenjci in Prekmurci, prebivalci mest in tisti s podeželja. V zgodbi o boju za dediščino, predvsem pa v zabavnih, duhovitih, hkrati pa še kako realističnih likih je marsikdo prepoznal odseve resničnih življenjskih usod ljudi iz mesa in krvi, ki živijo na naših tleh.