Kultura

Dobil bo svoj dokumentarni film

N.S.
21. 11. 2015, 15.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Hollywoodski filmski režiser Quentin Tarantino bo dobil svoj dokumentarni film z naslovom 21 Years: Quentin Tarantino, ki ga snema režiserka in igralka Tara Wood.

Reuters
Quentin Tarantino

Gre za avtorizirani celovečerni dokumentarec o ameriškem režiserju, producentu in scenaristu, ki bo predstavljal prvih 21 let Tarantinove kariere.

Dokumentarec o QuentinuTarantinu bo po pisanju filmske revije Variety vključeval intervjuje z njegovimi sodelavci, kot so Samuel L. Jackson, John Travolta, Christoph Waltz, Lucy Liu, Zoe Bell, Jennifer Jason Leigh, Jamie Foxx, Eli Roth, Robert Forster, Diane Kruger, Michael Madsen in Kerry Washington.

Tarantino je svoj prvi celovečerni film Stekli psi posnel leta 1992. Sledili so filmi, kot so Šund, Jackie Brown, Ubila bom Billa 1 in 2, Neslavne barabe, Django brez okovov. Njegov zadnji film se imenuje The Hateful Eight. Poznan je tudi kot scenarist, saj je sodeloval pri filmih, kot sta Rojena morilca in Prava stvar. »Quentin je najbolj revolucionaren in prepoznaven režiser našega časa,« je povedala Woodova.