Kultura

Slovenski režiser nagrajen v Tokiu

Nejc Simšič
7. 11. 2015, 14.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Na mednarodnem filmskem festivalu v Tokiu, ki se je v nedeljo zvečer končal s slavnostno podelitvijo nagrad, je drama Družinski film slovenskega režiserja Olma Omerzuja prejela nagrado za najboljši umetniški prispevek.

facebook
Tako vesel je bil nagrade, da je pokazal čustva sreče.

Družinski film je zgodba o zakonskem paru, ki se sam, brez otroka odpravi na jadranje odkrivat meje svoje svobode. Jadrnica se potopi in družina ostane sredi ničesar, njihovo edino upanje pa je pes na zapuščenem otoku.

Slovenski gledalci si bodo dramo Družinski film ogledali na letošnjem 26. Liffu, ki se začne 11. novembra in na katerem bo Omerzujeva drama tudi otvoritveni film.

Film je nastal v češko-nemško-slovensko-francosko-slovaški koprodukciji. Slovenska koproducentska hiša je Arsmedia, ob njej pa slovenski delež predstavljata Nebojša Pop Tasić, ki je Omerzuju pomagal pri scenariju, ter kostumografka Marjetka Kürner Kalous. Direktor fotografije je Lukaš Milota, za montažo je skrbela Janka Vlčkova, za scenografijo Iva Nemcova, zvok je oblikoval Florian Marquardt.

Družinski film bo zdaj potoval na filmski festival v nemškem Cottbusu (3.–8. november), kjer bodo ob 20-letnici Slovenskega filmskega centra pripravili tudi posebni hommage slovenskemu filmu. Slovenski gledalci pa si ga bodo lahko ogledali na letošnjem 26. Liffu, ki se začne 11. novembra in na katerem bo Omerzujeva drama tudi otvoritveni film.