Črna kronika

77-letnica se je izgubila v gozdu, bilo je že temno in mrzlo...

G.G.
7. 11. 2015, 12.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Včeraj okoli 18. ure so policiste klicali zaskrbljeni občani iz okolice Šentjerneja in prijavili, da je okoli pol četrte ure 77-letna ženska popoldne odšla v gozd in se še ni vrnila. Obstajala je možnost, da se je izgubila.

DL

Policisti so jo uspeli priklicati na telefon, a ni znala povedati, kje točno se nahaja niti ni vedela, kako naj pride iz gozda. Ker je zaradi teme in nizkih temperatur obstajala velika verjetnost, da bo njeno življenje ogroženo, je stekla iskalna akcija.

Policistom iz Šentjerneja so pri iskanju na pomoč priskočili policisti iz letalke policijske enote in policijske postaje Metlika. Po desetih minutah iskanja je policijski helikopter s policistom-opazovalcem iz Metlike lociral 77-letnico in z reflektorjem lebdel nad njo toliko časa, da so do nje ob pol devetih prišli policisti in jo odpeljali na varno.

Zdravniške pomoči ni potrebovala, zato so jo predali v oskrbo domačim. Operativno komunikacijski center Policijske uprave Novo mesto se je za hitro in učinkovito akcijo zahvalil in pohvalil policiste letalske policijske enote, Šentjerneja in Metlike (slednji je usposobljen za delo s helikopterjem. Po radijski zvezi je slišal, kaj se dogaja in je ponudil pomoč pri iskanju).