Kultura

Nova sezona nadaljevanke Nova dvajseta

STA
6. 9. 2015, 10.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

V produkciji RTV Slovenija na gledalce čaka druga sezona nadaljevanke Nova dvajseta, ki bo na ogled ob nedeljah od 13. septembra dalje. Gledalci bodo lahko spremljali nov razvoj dogodkov v družini bratov Bojča, Endija, Vikija in očeta Marka.

TV SLO

Osrednji liki v seriji ostajajo isti - trije bratje Rozman, Bojan, Andrej in Viktor z vzdevki Bojč, Endi in Viki, podnajemnica Daša ter oče Marko.

V novih nadaljevanjih Daša in Endi postaneta zdolgočasena zakonca. Daša, ki je vse bolj nesrečna, si na skrivaj najde sumljiv posel na spletni klepetalnici za odrasle, Endi pa se uvede v posel s prodajo domačih mesnin.

Oče Marko živi apatično življenje revnega upokojenca. S prijateljem Stanetom hodi na pivo v lokalni balinarski klub, ki ga nameravajo zapreti in tam zgraditi sežigalnico, kar v njem vzbudi dotlej spečo angažiranost.

Viki spozna Izo, hkrati pa izve, da mu je nekdanje dekle Silvija zapustila polovico plesne šole, v kateri sta oba učila. Najstarejši brat Bojč zapade v depresijo, med drugim tudi zaradi razhoda z ljubeznijo iz študentskih časov in izgube službe.

V drugi sezoni nadaljevanke igrajo Gregor Gruden, Anže Zevnik, Jernej Gašperin, Nina Rakovec, Ivo Ban, Luka Cimprič, Arna Hadžialjević, Asja Kahrimanović, Damir Leventič, Marko Okorn in drugi.

Serijo so ustvarili Gregor Fon, Tomaž Grubar in Ivana Jurković. Pod mentorstvom Vojka Anzeljca so jo režirali Florijan Skubic, Jaka Šuligoj in Boris Bezić.