Kultura

Novega Vinetouja bodo snemali tudi na Hrvaškem

STA
24. 8. 2015, 11.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Novega Vinetouja, ki ga bo posnela nemška televizija RTL, bodo snemali tudi na Hrvaškem. Film so pod režijsko taktirko Philippa Stölza začeli snemati sredi avgusta, na RTL ga bodo kot trilogijo prikazali leta 2016. Vlogo Vinetuja je prevzel albanski igralec Nik Xhelilaj, Old Shatterhanda bo odigral nemški igralec Wotan Wilke Möhring.

V filmu bodo po pisanju nemške tiskovne dpa nastopili še nemški igralci Milan Peschel, Jürgen Vogel in Matthias Matschke, nemško-turški igralec Fahri Yardim in mehiška igralka Iazua Larios.

"Prečesali smo bolj ali manj ves svet, saj smo vedeli, da so mokasini Pierrea Bricea zelo veliki," je o iskanju igralca za vlogo Vintouja dejal režiser in dodal: "Nato pa je na kasting prišel Xhelilaj. In še vedno se spomnim, ko sem ga gledal na monitorju in si mislil: 'Aha, pa smo ga na koncu tega dolgega iskanja le našli'."

Brice je indijanskega poglavarja iz plemena Apačev, legendarnega junaka nemških potopisno-pustolovskih pripovedi Karla Maya, upodobil v več kot desetih filmih. Kot Old Shatterhand, njegov "beli brat", je ob njem nastopal Lex Barker. S temi izjemno uspešnimi produkcijami je Brice postal priljubljen predvsem v Nemčiji, kjer je pobral tudi vrsto nagrad.

Xhelilaj je povedal, da se je pred kastingom seveda ukvarjal z vlogami Vinetouja in Old Shatterhanda ter samo zgodbo, vendar je, kot je dejal, tedaj lahko le slutil, kakšen pomen imata ta vloga in nova filmska različica Vinetouja.

Novega Vinetouja bodo snemali na znanih lokacija na Hrvaškem, kjer so Vintouja snemali že v 60. letih minulega stoletja, pa tudi v nemški zvezni deželi Severno Porenje - Vestfalija.