Kultura

Kaja Štiglic (Milena) ima danes 43 let

mv
28. 7. 2015, 17.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Se še spomnite slovenskega mladinskega filma Poletje v školjki, ki je sredi osemdesetih sprožil pravo evforijo med Slovenci? V njem je igrala takrat komaj 13-letna Kaja Štiglic, ki je danes stara 43 let. Iz prikupne deklice je zrasla v privlačno 43-letnico, ki že vrsto let živi in dela v Čikagu.

Youtube

Ko je leta 1985 režiser Tugo Štiglic posnel film Poletje v školjki, si verjetno ni predstavljal, da bodo otroci še 30 let pozneje uživali v zgodbah glavnih junakov, razpetih med Piranom in Ljubljano. V filmu je glavno žensko vlogo zaupal svoji najstniški hčerki Kaji Štiglic, ki je čez noč postala vzornica številnim deklicam, po snemanju pa je šla njena kariera v plesu in filmu le še navzgor.

Facebook

Kaja je od mladih nog živela za ples, zato ni presenetljivo, da se je po končani srednji šoli preselila v London, kjer je dobila štipendijo za prestižno šolo The Urdang Academy of Performing Arts v Covent Gardenu. Od tam je pot ni zanesla nazaj domov, ampak še dlje, čez lužo, natančneje v Čikago, kjer Kaja živi in dela še danes. Pred leti je odprla svoje podjetje Stage Factor, ki skrbi za produkcijo in program različnih dogodkov.

Youtube

Danes je stara 43 let in najbolj srečna je, da ji je v poklicu uspelo združiti vse stvari, ki jih ima najraje, glasbo, ples in film. Še vedno občasno obišče sorodnike v Ljubljani, kjer je še vedno njeno srce, toda njeno življenje je in bo očitno tudi ostalo v ZDA.

Facebook