Kultura

Zapleti okoli Maria Galuniča

L.Ž.
28. 5. 2014, 15.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

V senci zapletov pri ustoličevanju Nataše Pirc Musar za generalno direktorico RTV Slovenija se končuje razpis za novega odgovornega urednika razvedrilnega programa Televizije Slovenija. Že kakšni dve leti so brez njega, funkcijo pa začasno trenutno opravlja kar sam televizijski direktor Janez Lombergar.

Koliko kandidatov, ki so se prijavili na razpis, v celoti izpolnjuje pogoje, sicer še ni znano, se pa že ve, da sta med prijavljenimi televizijski voditelj Mario Galunič in dr. Jerca Legan Cvikl, žena nekdanjega ministra, zdaj člana Evropskega računskega sodišča, Milana Cvikla.

Mario ni presenečenje. Za uredniški položaj se je že potegoval, a čeprav ima vsa potrebna priporočila in znanja, nikoli ni bil izbran. Verjetno zato, kjer je preprosto premalo brezobziren. Pa še brez stricev v ozadju.

Brez stricev v ozadju kandidatka za enega najuglednejših uredniških položajev na državni televiziji Jerca Legan Cvikl, če pomislimo samo na politične prijatelje njenega moža, verjetno ni.

Povsem brez izkušenj z delom na televiziji pa tudi ne. Ko je bila še samska, je bila nekaj časa sodelavka Studia City. Zdaj je vedno ambiciozna dama verjetno malce naveličana tega, da v Luksemburgu, kjer je zaposlen njen mož, igra zgolj vlogo funkcionarjeve žene in mame dveh otrok. Jerca je prepričana, da sta Ruben in Titan dovolj velika, da lahko nadaljuje lastno kariero, položaj odgovorne urednice razvedrilnega programa pa je za začetek kar primeren velik izziv.