Šport

Tina Maze ima novega

A.C/M.J.
28. 5. 2014, 15.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Prva dama slovenskega smučanja Tina Maze je zelo izbirčna pri moških. Zanjo so najboljši samo največji strokovnjaki. V zadnjem času se jih je v njenem življenju zvrstilo kar nekaj. Čeprav je ob koncu sezone v Švici njen srčni izbranec in trener Andrea Massi izjavljal, da se najverjetneje poslavlja od dela s koroško šampionko, ostaja vodja njene ekipe.

In prav Andrea je med prvimi pozdravil novega moškega v Tininem življenju, prekaljenega Italijana Valeria Ghirardija, ki bo odslej njen novi trener. Tako je Ghirardi še eden v vrsti tujih strokovnjakov, ki skrbijo za odlične dosežke šampionke.

Veliko je dosegla z Italijanom Walterjem Ronconijem, nato s Švicarjem Maurom Pinijem, s katerim je dobitnica velikega kristalnega globusa v letošnji zimi dosegla še dve olimpijski zmagi v Sočiju. Tudi od Valeria veliko pričakuje. Dolgoletni trener italijanske ženske reprezentance namreč velja za enega najboljših trenerjev pri sosedih. Številnim tekmovalkam je pomagal do odličnih dosežkov in tudi Tina od njega veliko pričakuje. Zelo pa ga spoštuje tudi Massi.