Osrednje praznovanje 15-letnice delovanja Ustanove Anin sklad bodo začeli s sveto mašo ob 18. uri, ki jo bo vodil beograjski nadškof Stanislav Hočevar. Po maši bo sledilo odprtje fotografske razstave o delu Aninega sklada avtorja Alojza Popelarja.

Pred dobrodelnim koncertom, ki se bo začel ob 20. uri, bo na ogled film o delu sklada, ki ga je pripravil Peter Žunič. Na samem koncertu pa bodo med drugim nastopili Slovenski oktet, Nuša Derenda, Alpski kvintet in Marko Fink. Koncert bodo prenašali preko radia Ognjišče.

Finančno pomoč za družine z več otroki Aninega sklada zbirajo na telefonski številki 0590 355 30.

Koncerta se bodo udeležili še predsednica uprave Ustanove Anin sklad Marija Šterbenc, predsednik Slovenske škofovske konference škof Andrej Glavan, predsednik Združenja bank Slovenije France Arhar, direktorica uprave za varno hrano Vida Čadonič Špelič, predsednica NSi Ljudmila Novak in nekateri poslanci.

Anin sklad je dobrodelna in neprofitna ustanova, ki jo je leta 1998 ustanovila skupnost redovnikov in redovnic, da bi pomagali družinam z več otroki. Vanj je vključenih okoli 360 družin.