Kultura

Anin sklad bo obeležil 15-letnico delovanja

STA/M.J.
11. 12. 2013, 10.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Ustanova Anin sklad bo danes z dobrodelnim koncertom v Zavodu sv. Stanislava obeležila 15 let delovanja. Ob nastopu številnih glasbenikov bodo zbirali denar za družine z več otroki Aninega sklada. Koncerta se bodo med drugim udeležili predsednik ustavnega sodišča Miroslav Mozetič in varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer.

Anin sklad /Lojze Popelar

Osrednje praznovanje 15-letnice delovanja Ustanove Anin sklad bodo začeli s sveto mašo ob 18. uri, ki jo bo vodil beograjski nadškof Stanislav Hočevar. Po maši bo sledilo odprtje fotografske razstave o delu Aninega sklada avtorja Alojza Popelarja.

Pred dobrodelnim koncertom, ki se bo začel ob 20. uri, bo na ogled film o delu sklada, ki ga je pripravil Peter Žunič. Na samem koncertu pa bodo med drugim nastopili Slovenski oktet, Nuša Derenda, Alpski kvintet in Marko Fink. Koncert bodo prenašali preko radia Ognjišče.

Finančno pomoč za družine z več otroki Aninega sklada zbirajo na telefonski številki 0590 355 30.

Koncerta se bodo udeležili še predsednica uprave Ustanove Anin sklad Marija Šterbenc, predsednik Slovenske škofovske konference škof Andrej Glavan, predsednik Združenja bank Slovenije France Arhar, direktorica uprave za varno hrano Vida Čadonič Špelič, predsednica NSi Ljudmila Novak in nekateri poslanci.

Anin sklad je dobrodelna in neprofitna ustanova, ki jo je leta 1998 ustanovila skupnost redovnikov in redovnic, da bi pomagali družinam z več otroki. Vanj je vključenih okoli 360 družin.