Črna kronika

Umrl 19-letni voznik

Policija/M.J.
11. 12. 2013, 09.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Gorenjski prometni policisti so včeraj v Veštru v Škofji Loki obravnavali hudo prometno nesrečo, ki jo je okoli 15.30 zaradi neprilagojene hitrosti vožnje povzročil 19-letni voznik iz okolice Škofje Loke. Voznik, ki je bil tudi povzročitelj nesreče po zaključenem prehitevanju svojega vozila med vožnjo proti Železnikom namreč ni več obvladoval in je zato zapeljal s ceste in povzročil nesrečo, v kateri se je tako hudo telesno poškodoval, da je danes umrl.

Thinkstock

Zaradi  nesreče  je  bila cesta zaprta med 15.30 in 16.30, do 18. ure pa je promet potekal izmenično enosmerno.

 V  letošnjem  letu  je  za  posledicami prometnih nesreč do 11. 12. 2013 na gorenjskih cestah umrlo 14 udeležencev, lani v celem letu 16. Izpostavljamo,  da  je  neprilagojena hitrost med najpogostejšimi vzroki za prometne  nesreče  z  najhujšimi  posledicami.  Pogosto  je povezana tudi z nekaterimi drugimi dejavniki, zlasti z nepravilno stranjo in smerjo vožnje, nepravilnim prehitevanjem in neupoštevanjem pravil o prednosti.

 Za  zagotavljanje boljše prometne varnosti je zato treba voziti previdno in varno,  hitrost  in  način  vožnje  pa  prilagoditi  vozniškemu  znanju  in izkušnjam ter veljavnim omejitvam in razmeram na cesti, saj stopnja poškodb narašča sorazmerno s hitrostjo. In ne pozabite, da promet in cesta napak ne oproščata in da je lahko usodna že najmanjša prekoračitev hitrosti.