Kultura

Rowlingova z novim filmom o čarovnikih

STA / J.P.
14. 9. 2013, 07.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Avtorica zgodb o Harryju Potterju J. K. Rowling se bo tokrat preizkusila v pisanju scenarijev. Lotila se bo scenarija za film "Fantastic Beasts and Where to find them" (Čudežne zveri in kje jih najdemo). Čeprav bo zgodba umeščena v skupnost čarovnikov, po avtoričinih zagotovilih ne bo ne predzodba ne nadaljevanje serije o Harryju Potterju.

Reuters
Čeprav bo zgodba umeščena v skupnost čarovnikov, po avtoričinih zagotovilih ne bo ne predzodba ne nadaljevanje serije o Harryju Potterju.

Avtorica je po pisanju britanskega BBC navdih za scenarij filma našla v Harryjevem istoimenskem šolskem učbeniku iz čarovniške šole Bradavičarka.

Zamisel studia Warner Bros se je avtorici zdela zabavna, a kot je dejala, se ji je bilo "težko sprijazniti s predstavo, da bo Newta Scamanderja, domnevnega avtorja "Čudežnih zveri", ustvaril nek drug pisatelj. Potem, ko sem tako dolgo živela v svojem fiktivnem univerzumu, sem bila do njega zelo zaščitniška in o Newtu sem že veliko vedela. Kot vedo največji oboževalci Harryja Potterja, mi je bil tako všeč, da sem celo oženila njegovega vnuka Rolfa z enim mojih najljubših likov iz serije Harry Potter, Loono Liupko, je dejala.

J. K. Rowling je svojo zadnjo, sedmo knjigo o Harryju Potterju izdala leta 2007. Izjemno uspešna knjižna serija je izhajala pod okriljem založbe Bloomsbury v Veliki Britaniji in pri založbi Scholastic v ZDA. Lani pa je Rowlingova za sabo pustila svet otroških romanov in izdala prvenec za odrasle Nadomestne volitve. Delo, ki so ga pri nas označili za socialno dramo, piše o boju za prazen stolček v svetu krajevne skupnosti kraja Pagford.