Kultura

Igralka končno spregovorila o hudi bolezni

K.A.
24. 7. 2013, 08.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Igralka Catherine Zeta-Jones (43 let) se z bipolarno motnjo bori že vse od leta 2011.

Po zdravljenju se odlično pobira.

O njej pa vseskozi zelo odkrito govori, predvsem zaradi tega, ker si želi, da bi svetovna javnost bolje sprejela to težko obliko psihične bolezni.

Fotografski objektivi so jo ujeli, ko se je maja vračala z rehabilitacije.

»Z bipolarno motnjo se borim že daljše časovno obdobje, težave pa so se pojavile predvsem zaradi moževe bitke z rakom.«

Njene težave so se začele po tem, ko je leta 2010 njen mož Michael Douglas (68 let) zbolel za rakom na grlu, v tistem času pa sta zakonca preživela veliko časa skupaj, težek boj z boleznijo in naporne kemoterapije pa so bile za igralko prevelik zalogaj.  »V času zdravljenja sva veliko časa preživela skupaj in zelo sva previdna, da najdeva tudi nekaj časa zase,« je rekla hollywoodska igralka.

Navadno bipolarno motnjo spremljajo spremembe razpoloženja in depresije, igralka pa je prav zaradi tega maja odšla na zdravljenje in se za nekaj časa umaknila iz javnosti. »Z bipolarno motnjo se borim že daljše časovno obdobje, težave pa so se pojavile predvsem zaradi moževe bolezni,« je dejala igralka.

Zeta-Jones, ki se je na rdeči preprogi pojavila v osupljivi črni toaleti, je dejala, da je njena bolezen prav nočna mora. »Nisem spala, ves čas sem bila v skrbeh in pod stresom,« je iskreno povedala Catherine. »Nisem bila tako zelo močna, kot sem pričakovala, še posebej v času moževe kemoterapije. Če pogledam nazaj, sem prav ponosna na moža, ki je bil med boleznijo tako zelo trden in stabilen.«

Sedaj se igralka počasi vrača k vsakdanjemu življenju, seveda pa jo čaka še dolga pot. Pred časom se je medijem izpovedal tudi mož. »Včasih mislite, da ne potrebujete zdravil, včasih zdravilo pozabite in kar naenkrat se znajdete na nori vožnji,« je razkril slavni igralec.