Kultura

Bo Prelomnica prelomnica za slovenski film?

STA / A.M.
10. 1. 2013, 14.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V kinematografih po Sloveniji bodo premierno predvajali nov slovenski film, kriminalko Prelomnica v režiji debitanta Miša Šušaka. Film je prvo premiero doživel na lanskem Festivalu slovenskega filma, kjer je bil prikazan v okviru spremljevalnega programa.

V novem slovenskem filmu Prelomnica nastopajo Samo Ravnikar kot Marko, Jure Fortuna kot Denis in Miha Zrimšek kot oče Zoran ter Robert Kostadinoski, Meta Černe in Mojca Lavrič.

Film prikazuje zgodbo o študentu medicine Marku, ki se mu življenje postavi na glavo, ko se v domači kraj vrne brat Denis. Marko prejme nepričakovan klic odtujenega očeta, ki Marka sooči z grehi starejšega brata Denisa. Čeprav bi bratu rad pomagal, se znajde pred dilemo ogrožanja ljubljenih oseb, toda preden se dobro zave, ga kriminalno podzemlje že zgrabi s svojimi lovkami in prisili v brezkompromisen boj na življenje in smrt ...

Šušak, ki je scenarij za film napisal okoli leta 2001, je svoj prvenec začel pripravljati leta 2010, posnel pa ga je brez proračuna. "Film je bil posnet z dobro voljo in prostovoljnim sodelovanjem vseh igralcev, statistov, ekipe, sponzorjev," je Šušak zapisal o projektu.