Računalničar in zdravnica

Po sporu glede skrbništva s pasom zadavil priznano zdravnico

R.T.
11. 6. 2024, 20.51
Posodobljeno: 11. 6. 2024, 20.56
Deli članek:

Italijanski in avstrijski mediji poročajo o sporu med bivšima zakoncema, ki se je končal na najbolj tragičen možen način.

Profimedia
Policijska postaja v Modeni, kamor je Andrea z avtom pripeljal umorjeno bivšo partnerko. Truplo je zavil v plastično folijo, poročajo italijanski mediji,

48-letni Andrea Paltrinieri in njegova bivša parnerka, 41-letna Anna Sviridenko, sta se dobri dve leti prerekala glede skrbništva nad otrokoma, danes starima 3 in 5 let. Pred časom sta skupaj živela v Bologni, po ločitvi se je Anna, po rodu Rusinja in po izobrazbi zdravnica, specializirana za področje radiologije, preselila v Avstrijo, v Innsbruck, kjer je nadaljevala svoje raziskovalno delo. Maja lani je sodišče v Innsbrucku odločilo, da otroka živita pri materi, očetu pa je dovolilo, da daljša obdobja preživita z njim v Italiji. Andrea, po poklicu računalničar, tega ni prenesel, poroča Corriere della Sera. Pritožil se je na sodišču v Modeni, kjer je živel, a ni uspel. Februarja letos je Anna zahtevala, da ji dodelijo polno skrbništvo. Sodišče ji je ta ponedeljek ugodilo in takoj se je odpravila po otroka v Modeno. Tam pa se je vse skupaj končalo na najslabši način.

Andrea se je v noči na torek odpeljal na policijsko postajo v Modeni. Povedal je, kaj se je zgodilo in policistom pokazal truplo v avtu. V navalu nerazumnega besa je »izgubil glavo« in s pasom zadavil Anno ter takoj zatem obžaloval dejanje. To je že 28 femicid v Italiji letos.

Facebook
Andrea Paltrinieri je po priznanju zločina v pridržanju.