Sam se je predal

Poskus uboja v Dobravi nad Strunjanom; 57-letnik iz avta poskušal izveči bivšo

J.V.
10. 6. 2024, 14.10
Posodobljeno: 10. 6. 2024, 14.13
Deli članek:

Osumljeni se je naslednji dan sam oglasil na policijski postaji, kjer so zoper njega odredili pridržanje.

Sašo Švigelj / M24
Fotografija je simbolična.

V Dobravi nad Strunjanom je v soboto popoldan 57-letni moški z vozilom prehitel drug osebni avtomobil, v katerem se je kot sopotnica nahajala njegova nekdanja 52-letna partnerica, medtem ko je vozilo vozil njen 44-letni sorodnik. Moški je z vozilom močno zavrl, se ustavil in izstopil iz njega. Ko je pristopil do drugega vozila, je odprl voznikova vrata in iz njega poskušal izvleči 52-letnico, a mu to ni uspelo, saj je ženska zbežala. Osumljenec je nato sedel nazaj v svoje vozilo in zapeljal vzvratno, pri čemer je trčil v za njim stoječe vozilo in ga potiskal približno 30 metrov.

Po trku je zapeljal naprej in skušal povoziti 44-letnega moškega, ki je stal ob vozišču, vendar je ta pravočasno odskočil. Zatem je osumljenec trčil še v 44-letno naključno kolesarko, ki je padla po vozišču in se lažje poškodovala. Po nasilnem dogajanju se je 57-letnik s kraja odpeljal in se naslednji dan sam oglasil na eni od policijskih postaj v Ljubljani, kjer so zoper njega odredili 48-urno policijsko pridržanje.

Na podlagi odločitve koprskega tožilstva bodo osumljenca s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, in sicer zaradi podanega utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj nasilništva, poskusa uboja, grožnje, poškodovanje tuje stvari in nevarne vožnje v cestnem prometu, so še sporočili s Policijske uprave Koper.