Krvava Slovenija

V množičnem pretepu Makedoncev v Sežani dva poskusa uboja

J.V.
10. 6. 2024, 12.50
Posodobljeno: 10. 6. 2024, 13.10
Deli članek:

53-letni osumljenec je med vsesplošnim pretepom z nožem v hrbet zabodel 42-letnega moškega, ki je naposled hudo poškodovan končal v izolski splošni bolnišnici. Drugi 49-letni osumljenec pa je z avtom poskušal povoziti nasprotno "ekipo" in jih pri tem več lažje poškodoval.

Marko Vavpotič
Fotografija je simbolična

V soboto ob 17.30 uri so bili policisti obveščeni, da se na terminalu v Sežani pretepa več oseb. Potem so policisti obvestilo prejeli še iz sežanskega zdravstvenega doma, in sicer, da imajo v oskrbi hudo poškodovanega moškega, ki je bil zaboden v pretepu. Istočasno so v ZD Sežana iskale še tri druge osebe, ki so se prav tako poškodovale v pretepu.

"Policisti so na kraju ugotovili, da sta se na terminalu srečali dve skupini državljanov Severne Makedonije, med katerimi je zaradi dolžniških razmerij prišlo do pretepa, v katerem je bilo udeleženih osem oseb. V pretepu so uporabili tudi več nevarnih predmetov," so sporočili iz koprske policijske uprave. Ugotovljeno je bilo, da je 53-letni osumljenec med pretepom z nožem v hrbet zabodel 42-letnega moškega, ki je naposled hudo poškodovan končal v izolski splošni bolnišnici. Drugi 49-letni osumljenec pa je z osebnim avtomobilom poskušal povoziti nasprotno "ekipo" in jih pri tem več lažje poškodoval.

Oba glavna protagonista še čaka obisk preiskovalnega sodnika in glede na težo očitkov skoraj zagotovo tudi pripor. Zagrožena kazen za poskus uboja je namreč od 5 do 15 let zapora.