Dramatično

Kobarid: Jadralno padalko zajela nevihta, strmoglavila v žičnato ograjo za živali in si hudo poškodovala hrbtenico

J.V.
10. 6. 2024, 09.45
Posodobljeno: 10. 6. 2024, 09.55
Deli članek:

Močan nevihtni veter je 51-letni Nemki v soboto zaprl padalo in začela je strmoglavljati z višine dobrih deset metrov ... Pri padcu je zadela v žičnato ograjo za domače živali in nato pristala na travniku. Pri tem je utrpela hude poškodbe hrbtenice.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V soboto so bili policisti obveščeni o nesreči jadralne padalke na območju naselja Sužid v občini Kobarid. Policisti so na kraju ugotovili, da je 51-letna jadralna padalka, državljanka Nemčije, okoli poldneva v lastni režiji vzletela na vzletišču za jadralne padalce na Stolu, nameravala pa je pristati v Kobaridu. Toda med letom jo je zajela nevihta. Zaradi močnega vetra ji je zaprlo padalo in začela je strmoglavljati z višine dobrih deset metrov. Pri padcu je zadela v žičnato ograjo za domače živali in nato pristala na travniku. Pri tem je utrpela hude poškodbe hrbtenice.

Poleg bovških policistov so na kraju posredovali tudi tolminski reševalci, ki so poškodovanko oskrbeli in jo odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetersko bolnišnico. O nesreči je policija obvestila pristojnega preiskovalnega sodnika, tožilstvo in preiskovalca letalskih nesreč in incidentov. Glede na vsa ugotovljena dejstva so policisti tujo krivdo izključili.