Učence evakuirali

Foto: Požar na osnovni šoli v Tržiču pogašen, škoda je velika

S.R.
5. 6. 2024, 16.05
Posodobljeno: 5. 6. 2024, 21.38
Deli članek:

Na območju Tržiča je v sredo potekala intervencija. Zagorelo je ostrešje tamkajšnje osnovne šole, gasilcem pa je požar do poznih večernih ur uspelo pogasiti. Vzrok požara bodo preiskovali policisti.

Bobo
Požar na osnovni šoli v Tržiču.

Danes malo pred 15. uro je zagorelo na eni izmed vzgojno izobraževalnih ustanov na območju Tržiča, je potrdil tiskovni predstavnik PU Kranj Roland Brajič. Po njegovih navedbah so na kraju prisotne interventne službe. Po prvih podatkih je zagorelo ostrešje stavbe, vse osebe pa so bile pravočasno evakuirane, pri čemer po trenutnih informacijah nihče ni utrpel telesnih poškodb. Zagorelo je na ostrešju Osnovne šole Bistrica, s katere so na Facebooku sporočili, da so učenci in zaposleni na varnem. S šole so pozneje sporočili še, da na matični šoli za teden odpade pouk za vse, medtem ko bo na Podružnični šoli Kovor pouk potekal kot običajno. 

Bobo
Požar na osnovni šoli v Tržiču.

Kot je zvečer za Dnevnik na TV Slovenija pojasnil vodja intervencije Domen Turk, je požar trenutno omejen, a na posameznih delih še vedno tli. Izpostavil je, da je dostop zelo otežen zaradi sončne elektrarne, ki se prav tako nahaja na strehi, in sekundarne kritine. Vzrok požara še ni znan, saj je zaenkrat še prenevarno, da bi na pogorišče spustili policiste. S požarom se je sicer borilo približno 180 gasilcev iz več gasilskih zvez.

Požar je po oceni občinskega štaba civilne zaščite Tržič zajel 600 kvadratnih metrov ostrešja in poškodoval šest učilnic. Trenutno poteka sanacija pogorišča, poroča STA. Iz štaba civilne zaščite so sporočili še, da je bilo v času požara v šoli 60 od 367 učencev, ki so se pravočasno in varno umaknili iz stavbe.

Kranjski policisti so nato ob približno 21.30 sporočili, da so gasilci požar pogasili in da je intervencija v zaključni fazi. POlicisti bodo z ogledom požarišča nadaljevali jutri. Po prvih podatkih je pogorel del ostrešja, poškodovani pa so tudi notranji prostori. Nastala je velika materialna škoda. Vzrok požara še preiskujejo, o vseh okoliščinah in ugotovitvah pa bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.