Omejili so mu gibanje

Policija razkrila podrobnosti petkovega napada migranta na otroka na ljubljanskem avtobusu

M.G.
5. 6. 2024, 14.48
Posodobljeno: 5. 6. 2024, 15.59
Deli članek:

24-letni državljan tretjih držav, stari znanec policije, je v petek z neznanim predmetom poškodoval mladoletnega otroka, preiskava še poteka, storilec se nahaja v centru za tujce, kjer ima omejeno gibanje.

Sašo Švigelj
Migrant je podivjal na avtobusu številka 6B.

Omenjeni dogodek se je zgodil prejšnji petek ob 14.45 na mestnem avtobusu 6B. Danes je pred novinarje stopil Irfan Beganović iz sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Ljubljana, ki je za razliko od predstavnikov LPP, ki so zatrdili, da po pregledu posnetkov videokamer niso ugotovili kaj spornega, potrdil, da je prišlo do kaznivega dejanja. Beganović je povedal, da je policija ugotovila, da je 24-letni državljan t.i. tretjih držav na mestnem avtobusu ogovarjal potnike in kasneje z neznanim predmetom poškodoval še mladoletnega otroka. Gre za državljana Maroka, so še pojasnili policisti.

Policisti so že ugotovili identiteto kršitelja. Gre za starega znanca policije, proti kateremu so uvedli vse pravne postopke. Osumljeni moški trenutno ni pridržan s strani policije, nahaja pa se v centru za tujce, kjer pa mu je urad za migracije omejil gibanje. Preiskava še poteka, zaradi zaščite mladoletne osebe, ki je bila vpletena v incident in zaradi interesa preiskave, pa Beganović pravi, da več informacij zaenkrat ne morejo razkriti, bodo pa o primeru poročali naknadno.