Ovadba za starše

Divača: 15-letnica hudo poškodovana med vožnjo s štirikolesnikom, mlajši bratec lažje

J.V.
15. 4. 2024, 11.25
Posodobljeno: 15. 4. 2024, 11.31
Deli članek:

Včeraj nekaj minut pred 14. uro so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v Divači, v kateri se je ena oseba huje, ena pa lažje telesno poškodovala.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 10-letni otrok vozil neregistriran štirikolesnik po ulici Gregorja Žiberne, in sicer od železnice proti lovski koči. Kot sopotnica na štirikolesniku je za njim sedela njegova 15-letna sestra, ki je med vožnjo preko brata z rokama prijela krmilo in sunkovito dodala plin. Izgubila sta oblast, zapeljala v levo izven vozišča in se prevrnila. Pri tem je bil 10-letnik lažje telesno poškodovan, 15-letnica pa huje. Po podatkih policije je nesrečnica utrpela zlom roke. Policisti so še ugotovili, da je 10-letnik uporabljal kolesarsko čelado, 15-letnica pa ne.

Že dan prej sta neodgovorno divjala po Divači

Zoper skrbnika otrok bodo policisti napisali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje zanemarjanje mladoletne osebe, saj so ugotovili, da sta se omenjena že dan prej z istim štirikolesnikom neodgovorno prevažala po Divači. Zoper 15-letnico bodo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo spisali tudi obdolžilni predlog, so sporočili iz koprske policijske uprave.