V Franciji

Foto: Moški do smrti zabodel 36-letnega pešca, med begom ga je policija ubila

D.K.
11. 4. 2024, 07.15
Posodobljeno: 11. 4. 2024, 07.18
Deli članek:

Policija je v jugozahodnem francoskem mestu Bordeaux po smrtonosnem napadu ustrelila napadalca z nožem

Profimedia
Tragedija v Franciji

Moški je v sredo zvečer na prometnem območju na bregovih reke Garonne zabodel pešca in drugega huje poškodoval, je poročala televizija France Info, ki se sklicuje na policijo.

37-letnik ni hotel odložiti orožja in je s kraja dogodka pobegnil, nakar ga je policija ustrelila. Preiskovalci ne verjamejo, da je šlo za teroristični napad. Med storilcem in žrtvijo naj bi menda prišlo do spora zaradi uživanja alkohola.

Profimedia
Tragedija v Franciji

Kot je poročal lokalni časopis "Sud Ouest", naj bi napadalec skupino ljudi severnoafriškega porekla obtožil pitja alkohola. Situacija se je stopnjevala in napadalec je nato izvlekel nož. Časnik navaja priče, ki pravijo, da je imel storilec turban. Umrli naj bi bil 36-letni Alžirec, ki je bil poškodovan v vrat. Časnik je poročal še o dveh hudo poškodovanih, ki so ju prepeljali na univerzitetno kliniko v Bordeauxu. Po poročanju France Info je 26-letnik utrpel hude poškodbe. 

Profimedia
Z nožem ubil 36-letnika

Kraj zločina je bil v sredo zvečer ograjen, na kraju sta bila prisotna tudi župan in pristojni državni tožilec. Regionalni politiki so izrazili zgroženost nad tem, kar se je zgodilo.