Drama

Na Goriškem med postopkom z roparjem vskočila srborita 27-letna Italijanka

S.R.
10. 4. 2024, 13.22
Posodobljeno: 10. 4. 2024, 13.22
Deli članek:

V naselju Dobrovo v občini Brda se je v torek popoldne odvil poskus ropa, pri čemer je storilec grozil z nožem. Na koncu so policisti vklenili dve osebi.

Marko Vaupotič / M24
Fotografija je simbolična.

Poskus ropa v trgovini v Dobrovem obravnavajo novogoriški policisti, ki so pojasnili, da je storilec trgovino obiskal malo po 16. uri. S prodajnimi izdelki je odšel do blagajne, prodajalki zagrozil z ostrim predmetom in od nje terjal, naj odpre blagajno. Prodajalka je na to »burno odreagirala,« lopov pa je zagrabil pločevinki pijače in jo iz trgovine ucvrl. V incidentu ni bilo poškodovanih, storilec pa ni prišel daleč.

Policisti so lopova slabo uro po dejanju izsledili v enem od naselij v Goriških Brdih. 46-letnega osumljenca so prijeli in ga po zaključenem postopku izpustili na prostost. O zadevi so obvestili tudi pristojni preiskovalno sodnico in okrožno državno tožilko. Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja ropa ga bodo kazensko ovadili. A kazenske ovadbe ne bo deležen samo on, saj se je med samim postopkom v zadevo vmešala še ena oseba.

Po navedbah tiskovnega predstavnika PU Nova Gorica Deana Božnika je med policijskim postopkom vskočila 27-letna državljanka Italije, ki je poskušala vse skupaj preprečiti s silo. Enega od policistov je poskušala brcniti, a je ta uspel njen udarec preprečiti. Nagrajena bo s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. Policisti so morali zaradi okoliščin med postopkom oba vpletena vkleniti.