Zagreb

19-letna Vesna "samo" pogojno v zapor, ker ji iz Spara ni uspelo ukrasti za 100 evrov hrane

J.V.
2. 4. 2024, 10.05
Posodobljeno: 2. 4. 2024, 10.47
Deli članek:

Med ukradenimi izdelki so se znašle olive, hrenovke, puranji fileji in pašteta Argeta.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Komaj 19-letna Vesna je za en teden pristala v preiskovalnem priporu, potem ko je iz trgovine Spar v Zagrebu v dveh primerih poskušala ukrasti živila v skupni vrednosti 97 evrov. Zdaj se ji obeta še štiri mesece "pravega" zapora, če bo sodba postala pravnomočna.

V začetku januarja lani je Vesna iz Spara na Dankovečki ulici 4 v Zagrebu ukradla olive, hrenovke in puranje fileje v vrednosti 28,86 evra, poroča portal Danica. V sredini lanskega februarja pa je iz Spara na Martičevi ulici 13 v Zagrebu ukradla 20 zavojev paštete Argeta v skupni vrednosti 68,80 evra. V obeh primerih so Vesno pri izhodu zasačili varnostniki, kazenski postopek pa je sprožil trgovec, saj je bila vrednost nakradenih predmetov v obeh primerih manjša od 100 evrov oziroma premalo, da bi se s to bagatelo po uradni dolžnosti ukvarjali tožilci.

Mladenko so prijeli 4. februarja letos in jo do 12. februarja vtaknili v preiskovalni pripor. Na sodišču je 19-letnica vse priznala in izrazila obžalovanje. Pojasnila je, da je poročena, brez otrok, a da živi v revščini, brez dohodkov in premoženja. Doslej še ni bila kaznovana. Sodnik ji je odmeril 4 mesece pogojnega zapora. Kot olajševalno okoliščino ji je štel odkrito priznanje in dejstvo, da Spar ni utrpel nobene škode, saj so bili nakradeni predmeti zaseženi.