Cevi rešiteljice

4-letnik med igro padel v vodnjak in jo "čudežno" odnesel le s praskami

R.T.
2. 4. 2024, 08.56
Posodobljeno: 2. 4. 2024, 08.58
Deli članek:

V soboto popoldan jev vasi Maissau na severu Avstrije otrok padel v vodnjak.

Feuerwehr Maissau
Tako se je v jašek spustil eden od gasilcev.

Otroci so tekali po dvorišču in se igrali. Med direndajem je nekdo od otrok odprl pokrov starega vodnjaka in zgodilo se je, da je 4-letnik padel v sedem metrov globok jašek. Otroci so obvestili starše, ti pa so zagnali alarm. Na dvorišče so hitro prispeli reševalci in gasilci.

Lestev niso mogli spustiti v jašek premera 30 centimetrov, saj so bile skozi jašek napeljane cevi. Domislili so se druge rešitve. Eden od gasilcev se je s pomočjo škripca po vrvi spustil v jašek, vrv zavezal tudi okrog fanta, ki so ga nato previdno potegnili na svetlobo, poroča Krone Zeitung.

Skoraj čudežno, se dejali gasilci, je 4-letnik sedemmetrski padec prestal brez resnih poškodb. Preventivno so ga odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da je bil samo nekoliko »opraskan«, zato so ga lahko starši odpeljali domov.

Padec so oblažile prav po jašku razpredene cevi, ki so preprečile, da bi fant padel direktno na tla z višine sedmih metrov. Med cevmi je nekako povzel in potem s treh metrov padel na zemljo na dnu vodnjaka.