Posilstvo in umor

Brat po letih posiljevanja ubil svojo sestro, oče pa je vse skupaj opazoval

A. M.
28. 3. 2024, 16.49
Posodobljeno: 28. 3. 2024, 16.49
Deli članek:

Pakistanska policija je po tem, ko se je na spletu razširil posnetek iz province Punjab, na katerem brat davi svojo sestro, medtem ko oče gleda, oba moška aretirala.

Posnetek zaslona / družbeno omrežje X
Izsek iz grozljivega posnetka, ko si storilca po zaključku odpreta pivo.

Dogodek je sprožil ponoven šok in ogorčenje v državi, ki se spopada z dolgoletno tradicijo nasilja nad ženskami, pri čemer zadnja leta zaradi širitve družbenih medijev stvari aktivno prihajajo pred oči tudi svetovni javnosti.

22-letno dekle je, poleg storilca in opazovalca, posnela neznana tretja oseba, kar pomeni, da so bili prisotni vsaj trije napadalci, je izjavil lokalni policijski uradnik Rana Akmal. Incident se je zgodil prejšnji teden v mestu Toba Tek Singh. Družina je dekle pokopala pod pretvezo, da je umrla za okužbo s kolero. Oče in brat sta ob prijetju priznala, da sta dekle več let posiljevala in jo nato ubila, da bi prikrila zločin. Policija je v preteklih dneh že izkopala truplo za obdukcijo in analizo DNA, da bi obtožnico lahko potrdili, hkrati pa je razpisana tiralica za osebo, ki je zločin posnela.

Grozljivi zločini nad ženskami v Pakistanu

Zločini nad ženskami, vključno z obglavljenjem deklice s strani moškega in skupinskim posilstvom matere pred njenimi otroki na avtocesti, o katerih se je pisalo v preteklih mesecih, množično pretresajo svet in postavljajo vprašanja o realnem stanju varnosti žensk in otrok v državi. V Pakistanu vsako leto poročajo o tisoče posilstvih, vendar je glede na statistične podatke policije stopnja obsodb manjša od 3 odstotkov, kar je posledica neobstoja ustreznih pravnih mehanizmov in nejasnih zakonov.

Video je zaradi svoje okrutnosti in brezbrižnosti neprimeren za objavo, še vedno pa se aktivno deli po družbenem omrežju X.