Sojenje

Več mladoletnikov mesece posiljevalo 12-letnico: Na sodišču je omedlela, pravi šok pa je sledil na hodniku

D.K.
22. 3. 2024, 11.34
Posodobljeno: 22. 3. 2024, 11.39
Deli članek:

Za 13-letno deklico, ki jo je na Dunaju mesece posiljevalo 17 mladeničev, preden jih je oktobra lani prijavila, se nadaljujejo travmatični trenutki.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Mladinska tolpa naj bi punčko v nekaj mesecih večkrat posilila, podajali naj bi si jo kot trofejo. Med njimi so mladi moški, ki imajo avstrijsko, sirsko, turško, bolgarsko, makedonsko in srbsko državljanstvo. Stari so od 13 do 19 let. Primer je zakrožil po vsej državi, nemški RTL pa poroča, da bi moralo sodišče deklico o trpinčenju zaslišati v četrtek, a so zaslišanje prekinili, ker je 13-letnica ves čas neutolažljivo jokala, hlipala in nazadnje omedlela. 

Med zaslišanjem je dekle spremljal le njen odvetnik. Staršev 13-letnice med zaslišanjem ni bilo. Mama je dejala, da ne želi, da bi morala njena hčerka pred njo razkriti vse grozljive podrobnosti zločina ter ji s tem ustvariti dodatne travme, in ji želi pustiti, da priča sama. "Danes od zaslišanja oškodovanke žal ni bilo veliko." Pričala naj bi o treh primerih, ki jih je sicer že podrobno opisala policiji. Vendar ji ni uspelo, ker je na sodišču zaradi joka omedlela, je povedal njen odvetnik.

Na hodniku sodišča je trpinčeno deklico pričakal 13-letnik

Žrtev so odpeljali iz sodne dvorane, eden od storilcev, star 13 let, pa jo je pričakal na hodniku sodišča in se ji posmehljivo smejal. Nič ni rekel, 13-letnica pa je bilo vidna prestrašena, ko ga je zagledala. Kot poroča RTL, so 13-letnika pred tem zaslišali na sodišču, sodnica pa mu je po zaslišanju dejala, naj gre domov. Vendar je dekle očitno čakal v sodni palači in nihče od odgovornih tega ni opazil, poroča Fenix.

Nadaljevanje zaslišanja 13-letnice je predvideno za 26. april, ko bo deklica dodatno pričala o zločinih, med drugim o skupinskih posilstvih v hotelski sobi. Po besedah ​​njenega odvetnika je najstarejši član skupine rezerviral hotelsko sobo. Ko je takrat 12-letnica vstopila v prostor, jo je tam že čakalo več fantov, ki so se nato lotili nje. Ukazali so ji, naj se sleče in ni smela zapustiti hotelske sobe. Najstniki naj bi si jo "vzeli" eden za drugim. Zlorabe so osumljenci tudi snemali; eden od posnetkov prikazuje, kako nesrečno dekle naenkrat napade osem mladostnikov.