Od poljuba do pekla

Tolpa mladoletnikov posiljevala 12-letnico; podajali so si jo kot trofejo

J.V.
1. 3. 2024, 08.55
Posodobljeno: 1. 3. 2024, 09.10
Deli članek:

Začelo se je z nedolžnim poljubom na podzemnem parkirišču v bližini glavne dunajske železniške postaje. A se je situacija zelo hitro zaostrila.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Avstrijski tožilci so pričeli z zasliševanjem dvanajsterice najstnikov, starih med 13 in 18 let, ki naj bi na Dunaju večkrat skupinsko posilili 12-letno deklico. Na dan hkrati prihajajo grozljive podrobnosti zločina. Zaradi starosti storilcem grozi vsega do pet let zapora, če jim bo krivda seveda dokazana - do takrat veljajo za nedolžne, poroča Kronen Zeitung.

Večina osumljenih je Avstrijcev z migrantskim ozadjem

Mladinska tolpa naj bi punčko v nekaj mesecih večkrat posilila, podajali naj bi si jo kot trofejo. Večina osumljencev je Avstrijcev z migrantskim ozadjem, trije so prosilci za azil iz Sirije, drugi prihajajo iz jugovzhodne Evrope in Turčije.

Podajali so si jo v prijateljskem krogu, zlorabe tudi snemali

Vse naj bi se začelo z "neškodljivim poljubom" na podzemnem parkirišču v bližini glavne dunajske železniške postaje. A se je situacija zelo hitro zaostrila. V dnevih, ki so sledili, so si dekle podajali v "prijateljskem krogu". Zlorabe so osumljenci tudi snemali; eden od posnetkov prikazuje, kako nesrečno dekle naenkrat napade osem mladostnikov. Po mesecih trpinčenja se je 12-letnica končno zaupala svoji mami, ki je oktobra lani vložila prijavo na policijo.