Morila 35-letnica?

V stanovanju temačna skrivnost: Našli Jeanovo razkosano truplo, glava je bila v kovčku

R.T.
1. 3. 2024, 08.47
Deli članek:

Bruseljski policisti so se v torek zvečer odzvali na klic pretresene ženske, vstopili v njeno stanovanje in naleteli na grozljivo odkritje. 35-letnico so nemudoma aretirali.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Policijska intervencija, v okviru katere so odkrili temačno skrivnost, se je odvila v torek malo pred polnočjo v belgijski občini Uccle na skrajnem jugu Bruslja. Policijo je poklicala ženska, ki je dejala, da bo storila samomor, zato niso oklevali in so kmalu potrkali na vrata »njenega« občinskega stanovanja. Žensko so ob prihodu prevzeli reševalci, policisti pa so začeli vohljati in kmalu odkrili grozljivko. V stanovanju se je namreč nahajalo razkosano in razpadajoče truplo moškega. Če so žensko sprva prepeljali v bolnišnico, so ji zaradi suma kaznivega dejanja umora na roke kmalu nadeli lisice in jo po zdravniški oskrbi odpeljali v pripor.

Čeprav je preiskava še v teku in so same okoliščine umora nejasne, so znane mnoge druge podrobnosti o primeru. Tako je znano, da je bil umorjen 67-letni lastnik stanovanja Jean. Zločin je bil storjen že pred približno dvema mesecema, deli njegovega razpadajočega trupla pa so bili shranjeni v različnih delih stanovanja, tudi na balkonu. Njegovo glavo so denimo našli v kovčku, poročajo belgijski mediji.

Kakšna je bila njuna povezava?

Čeprav je po navedbah sosedov osumljenka rada navedla, da je Jean njen dedek, v resnici nista bila v sorodstveni povezavi. Kot poroča portal Sudinfo, je Jean 35-letnici, sicer odvisnici od droge, ki se je prodajala za denar, pogosto nudil zatočišče. Spoznala sta se, ko je končala zdravljenje v psihiatrični bolnišnici in ni imela strehe nad glavo. »Klicala ga je dedek, nenehno trkala na njegova vrata in ga prosila za denar za droge. Jean je bil razmeroma zadržan in osamljen moški. Odkar jo je vzel k sebi, so bile v stanovanju pogosto težave,« je pojasnil eden od sosedov. Pred nekaj tedni, ko je bil Jean že mrtev, je tam zdrahe delal nek moški, ki je trdil, da je bivši mož 35-letnice. Ta ga ni želela spustiti v stanovanje. Sosed je dejal, da so takrat na kraj poklicali policijo. Jeana sicer sosedje zadnja dva meseca niso videvali. Mislili so, da je morda v bolnišnici ali v domu za starejše.