Poskus umora?

Policijski načelnik razdejal gostilno in se vedel »barbarsko,« nekdo naj bi mu podtaknil drogo

S.R.
29. 2. 2024, 18.09
Posodobljeno: 29. 2. 2024, 19.21
Deli članek:

Nek belgijski policijski načelnik je konec januarja v trenutkih blaznosti, ki jo je poganjal prevelik odmerek amfetamina, razdejal lokal, kriminalisti zdaj preiskujejo, ali mu je takrat kdo stregel po življenju.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Urad državnega tožilca v Bruslju je v teh dneh začel preiskavo poskusa umora enega od policijskih načelnikov v belgijski policiji. Sumijo namreč, da mu je nekdo v pijačo podtaknil amfetamin. A treba je začeti na začetku.

Zadevnega policijskega načelnika so namreč konec januarja aretirali zaradi razdejanja, ki ga je skupaj s še dvema sodelavcema povzročil v nekem lokalu v središču Bruslja. Tam naj bi udaril natakarja, uničeval pohištvo na terasi, kršil javni red in mir ter užalil še nekega drugega policista. Po poročanju belgijske tiskovne agencije Belta naj bi se vedel tako »barbarsko,« da so ga morali policisti vkleniti in ga odpeljati na policijsko postajo, kjer so ga pomirili šele s pomirjevalom. Še po tem naj bi celo noč tolkel po vratih svoje celice in stokal od bolečin. Zjutraj so ga nato odpeljali v bolnišnico, kjer so mu zdravniki postavili diagnozo počenega sečnega mehurja. Poškodbe naj bi utrpel med padcem pred lokalom. Še več je razkrila analiza krvi in urina. Ugotovili so namreč, da je imel policist 12 ur po incidentu v telesu še vedno »ogromno količino« amfetamina.

Kot zdaj poroča belgijski portal Bruzz, je policijski načelnik zoper neznane osebe vložil kazensko ovadbo zaradi poskusa zastrupitve. Sam se tiste noči sploh ne spominja, luknje v spominu pa imata tudi njegova sodelavca, ki sta bila pri norosti prisotna. Tudi onadva sta sicer imela simptome prevelikega odmerka amfetamina, a so bili ti »nekoliko blažji,« poroča portal. Sicer pa naj bi šlo za policiste z »brezhibnim ugledom,« zaradi česar naj bi bila možnost, da jim je v pijačo nekdo podtaknil drogo, precej verjetna. Na bruseljskem tožilstvu so potrdili, da so začeli preiskavo poskusa umora, a so več informacij zadržali zase.