Nasilje v družini

Policisti na Koroškem pridržali 48-letnika, ta je na poti v zdravstveno ustanovo umrl

D.K.
22. 3. 2024, 07.57
Posodobljeno: 22. 3. 2024, 08.09
Deli članek:

Sinoči so policisti na Koroškem posredovali zaradi nasilja v družini. Ena oseba je izgubila življenje.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Zaradi slabega psihičnega stanja osumljenega so za prisotnost zaprosili zdravnico in reševalce, ki so prišli na kraj. Ob interveniranju je osumljeni napadel policiste, in sicer jih je poškropil s solzivcem, nakar je skozi odprto strešno okno skočil na streho stanovanjske hiše. Po dalj časa trajajočem prigovarjanju se je vrnil v hišo, kjer so ga prijeli in vklenili s sredstvi za vezanje in vklepanje, hkrati pa so mu zdravnica in reševalci zaradi slabega psihičnega stanja nudili pomoč, so danes sporočili s PU Celje.

Med prevozom umrl

Med prevozom z intervencijskim vozilom policije, na strokovni pregled v zdravstveni dom, je osumljeni naenkrat izgubil zavest. Kljub takojšnjemu oživljanju, tako policistov kot zdravstvenega osebja, je 48-letni osumljenec umrl.

Ogled kraja dogodka so v prisotnosti državne tožilke in preiskovalne sodnice opravili kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Celje. Preiskovalna sodnica je odredila sodno obdukcijo, s katero bo ugotovljen vzrok smrti. Generalni direktor policije bo imenoval komisijo, ki bo preverila uporabo policijskih pooblastil.