starostniki v prometu

83-letnik je vozil prehitro, skušal prehitevati in vzel življenje Madžaru

U.C.
16. 3. 2024, 10.21
Posodobljeno: 16. 3. 2024, 10.46
Deli članek:

83-letni starostnik je na poti domov vozil prehitro in prehiteval kljub dvojni neprekinjeni črti. Nasproti vozeči 53-letnik se ni mogel izogniti trčenju in je izgubil življenje. Reševalne službe je pričakalo pravo razdejanje, sama skrivenčena pločevina.

FF Steyr
Reševalci se trudijo rešiti življenja treh udeležencev prometne nesreče.

Tri vozila so bila močno poškodovana. Razbitine so bile razpršene na dolžini 300 metrov. Dva avtomobila sta obstala na cestišču, enega pa je odbilo v jarek. Huda nesreča se je pripetila v četrtek pozno popoldne v mestecu Wachtberg v avstrijski deželi Spodnja Avstrija blizu mesta Steyr. 

Povod za grozno nesrečo je bila nepazljiva vožnja 83-letnika iz Štajerske. Po podatkih policije je starejši občan vozil proti domačemu kraju, ko je kljub dvojni neprekinjeni črti in verjetno s preveliko hitrostjo poskušal prehitevati. Najverjetneje je spregledal nasproti vozečega Madžara (53) in čelno trčil v njegovo vozilo. Zaradi silovitosti trka se je zaletel še v en avto, ki je pristal v jarku.

Trije vozniki so ostali ujeti v razbitinah, vendar so le dva uspeli ohraniti pri življenju. Madžar, ki ni bil kriv za nesrečo, je podlegel poškodbam. Starejši voznik in voznik iz avstrijske dežele Spodnja Avstrija sta bila v nesreči huje poškodovana.

Ob tem se znova pojavlja vprašanje o preverjanju vozniških izpitov starejših oseb.