Sodba ni pravnomočna

Pijana Luka in Vlado sedla na traktor, vendar nista prispela do cilja

D.K.
13. 3. 2024, 07.22
Posodobljeno: 13. 3. 2024, 07.33
Deli članek:

Luka in Vlado sta po celodnevnem pijančevanju sedla na traktor, vendar nista prišla daleč.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Kot je navedeno v sodbi, je do nesreče prišlo julija lani nekaj pred 16. uro v kraju Dolina v občini Vrbje pri Novi Gradiški na Hrvaškem. Luka je pod vplivom alkohola z 2,5 promila vozil traktor brez kabine in s košaro, poleg njega pa je sedel Vlado z 2,2 promila. "Luka je zaradi vožnje pod vplivom alkohola v nekem trenutku zapeljal na levi vozni pas, nato pa na travnato površino, kjer je traktor zdrsnil v kanal in se prevrnil na desno stran," piše v sodbi.

Luka je v nesreči utrpel zlom palčne kosti, Vlado pa je bil lažje poškodovan. Luka ni imel vozniškega dovoljenja in ne bi smel voziti Vlada, saj je bil traktor, sicer v lasti Vlada, registriran le za eno osebo, poroča Danica.hr. 

Sreča v nesreči

Po obravnavi v bolnišnici so ju takoj odpustili v domačo oskrbo. Toda sreča je Luka zapustila na sodišču, kamor ni želel priti. V teh dneh so ga razglasili za krivega in obsodili na kar 3000 evrov kazni in približno 170 evrov stroškov prekrškovnega postopka. Prav tako mu je bila izrečena šestmesečna prepoved vožnje traktorja. Sodba ni pravnomočna in nanjo je mogoče vložiti pritožbo.

"Pri določanju vrste in mere kazni so bile upoštevane vse okoliščine, še posebej stopnja krivde voznika, resnost prekrška, njegovo vedenje po storjenih prekrških in dejstvo, da doslej ni bil obsojen za dejanja, ki mu jih očitajo," je zaključil prekrškovni sodnik.