Umorjena družina iz Šrilanke

V Kanadi umorjena mati in štirje otroci, pokol zagrešil 19-letnik

A. M.
7. 3. 2024, 20.38
Posodobljeno: 7. 3. 2024, 20.48
Deli članek:

V Ottawi na jugovzhodu Kanade je bilo v sredo zvečer ubitih šest ljudi, vključno z materjo in štirimi otroki ter še enim družinskim znancem, je v četrtek sporočila kanadska policija. Storilca so že ujeli, z družino naj ne bi bil intimno povezan.

Profimedia
Kraj zločina v predmestju Ottawe.

"Prizor je bil milo rečeno grozljiv," je povedal načelnik policije Eric Stubbs za kanadski Canadian Broadcasting Corporation, a brez podrobnosti, saj o primeru še ni veliko znanega. Tudi župan Ottawe Mark Sutcliffe je v objavi na družbenih omrežjih zapisal, da gre za "enega najbolj šokantnih incidentov nasilja v zgodovini našega mesta". V Ottawi, ki ima milijon prebivalcev, je bilo leta 2023 14 umorov, leta 2022 pa 15.

Policija je na kraj dogodka prispela po klicu v sili v sredo malo pred 23. uro. Mati, njeni štirje otroci in družinski znanec so bili napadeni na domu v predmestju Ottawe. Vseh šest so našli v domači dvonadstropni hiši, kjer so na kraju prijeli tudi osumljenca.

"Policisti so po prijavi zaskrbljenega očividca, ki je slišal krike, vstopili v dom, da bi preverili stanje, in takoj začeli odkrivati žrtve drugo za drugo. Najmlajša med njimi je bila stara manj kot tri mesece. Družina se je v Kanado šele priselila, izvirali so iz Šrilanke."

Profimedia
Kraj zločina v predmestju Ottawe.

Žrtve so bile identificirane kot 35-letna mati in njeni štirje otroci, 7-, 4- in 2-letna hči ter dvomesečna dojenčica. Šesti je bil moški, 40-letni družinski prijatelj.

"Preiskava je pokazala, da je bilo za povzročitev smrti in poškodb uporabljeno rezilo," je dejal Stubbs. "Da bo jasno, šlo je za množični pokol, ne množično streljanje."

Obtoženi storilec je Febrio De-Zoysa, prav tako iz Šrilanke, star 19 let. Sooča se s šestimi obtožbami umora prve stopnje. Policija pravi, da je De-Zoysa v Kanado prišel kot študent. Motiv za umor še ni znan, prav tako ne najdejo povezave med storilcem in žrtvami. Več bo znanega v prihodnjih dneh.

Profimedia
Kraj zločina v predmestju Ottawe.