Pristal helikopter

Groza na Goričkem: Otrok padel v greznico, iskali so ga z improviziranimi drogi

S.R.
7. 3. 2024, 18.51
Posodobljeno: 7. 3. 2024, 20.51
Deli članek:

Na Goričkem je danes otrok padel v greznico in se huje poškodoval.

Sa. R.
Fotografija je simbolična.

Huda nesreča se je zgodila na Dolnjih Slavečih na Goričkem. Kot je prvi neuradno poročal portal Sobotainfo, naj bi tam otrok padel v greznico. Na kraju so bili prisotni reševalci, policisti in gasilci, huje poškodovanega dečka pa so s helikopterjem Slovenske vojske odpeljali v bolnišnico. 

Medtem je za portal Vestnik.si dogodek potrdil gasilec PGD Dolnji Slaveči Janez Sukič, ki je posredoval v intervenciji. Obvestilo o nesreči so prejeli ob približno 16.30 uri. Na kraju so nato želeli gnojnico izčrpati z motorno črpalko, a so domačini dečka že iskali z improviziranimi drogi. »Po dveh ali treh minutah ga je domačin z daljšo palico izvlekel iz gnojnice,« je za portal pojasnil Sukič in dodal, da so mu takoj nudili prvo pomoč, na kraj pa so kmalu prispeli tudi reševalci. Otroka je na zdravljenje v mariborski klinični center prepeljal helikopter, deček pa je huje poškodovan.

Na Policijski upravi Murska Sobota več informacij za zdaj niso posredovali, saj dogodek še obravnavajo. Več bo znano po končani preiskavi. Pozneje so za Sobotainfo potrdili, da je v fekalno jamo padel dve leti star otrok.