Ubil 20-letnico

Zapeljali na njegov dovoz, 66-letnik pa takoj streljal! Čaka ga 25 let zapora

R.T.
1. 3. 2024, 20.52
Posodobljeno: 1. 3. 2024, 20.54
Deli članek:

Najvišja možna zaporna kazen za 66-letnika, ki je 20-letnico ustrelil, ker so z avtom pomotoma zavili pred njegovo hišo.

Gofundme
Kaylin je bila v avtu še s tremi prijatelji, ko jo je ustrelil Monahan.

Tragična zgodba je potrdila »filmski kliše«, da nekateri Američani najprej streljajo, nato šele pomislijo ali preverijo, kaj se je zgodilo. Pa jo na kratko obnovimo. 20-letna Kaylin Gillis se je aprila lani s prijateljicami odpravila na zabavo v majhno mesto Hebron v ameriški zvezni državi New York. Zaradi slabega signala v avtu so izgubili pomoč navigacije in zavili na dovoz ene od hiš, kjer so poskušali obrniti. Takrat pa je skozi vrata s puško v roki stopil 66-letni Kevin Monahan, možak trhlih živcev, ki je vse težje prenašal, da kdorkoli stopi ali zapelje na njegovo posest. Dvakrat je ustrelil. V vrat je zadel Kaylin, ki je bila sopotnica, vozil je njen fant. Mladenka je na kraju umrla.

Monahan je bil konec januarja spoznan za krivega umora druge stopnje. Tožilstvo je zahtevalo najstrožjo kazen za to kaznivo dejanje v zvezni državi New York. Sodnik Adam Michelini je sledil zahtevi tožilstva in Monahanu, ki ni pokazal obžalovanja, prisodil 25 let zaporne kazni. Njegova obramba ni bila prepričljiva. Trdili so, da se je Monahan  spotaknil ob žebelj na verandi in izgubil ravnotežje, zaradi česar mu je puška padla iz zrok in se sprožila sama. Dvakrat!

Sodba staršem pokojne 20-letnice ne prinaša utehe. Njen oče je ob sodbi povedal, da se vsak dan zbudi v kruto resničnosti, ki ga opominja, da »nje ni več«. »Nikoli ne bomo več videli njenega prelepega obraza, slišali njenega nasmeha,« je dejal Andrew Gillis, ki je prej še povedal, da je njegova hčerka nameravala postati morska biologinja ali veterinarka.