Družinska tragedija

Nemški vojak sredi noči umoril štiri osebe, tudi otroka

S.R.
1. 3. 2024, 09.39
Posodobljeno: 1. 3. 2024, 11.09
Deli članek:

Iz nemške zvezne dežele Spodnja Saška poročajo o družinski tragediji, krvavem zločinu, ki ga je v zgodnjih jutranjih urah zagrešil pripadnik nemške vojske.

Profimedia
Policisti so v iskanju storilca zavarovali tudi tamkajšnje železniške postaje.

V nemškem kraju Westervesede v občini Scheessel vzhodno od Bremna je danes v zgodnjih jutranjih urah potekala obsežna policijska operacija. Ob približno 3.30 uri so v eni od družinskih hiš odjeknili streli, na območje pa so se hitro zgrnile policijske patrulje in ga zavarovale. Do zob oborožene policijske enote so nato v vdrle v hišo, kjer so našle več žrtev. Do streljanja je prišlo tudi v vsega nekaj kilometrov oddaljenem kraju Bothel, pri čemer policija še ni potrdila, ali sta kraja zločinov povezana. Po poročanju nemškega tabloida Bild so zaradi strelnih ran skupno umrle štiri osebe, vključno z otrokom. Tiskovni predstavnik tamkajšnje policije Heiner van der Werp je že potrdil, da se je zgodila »družinska« tragedija. Bild medtem poroča, da naj bi storilec umoril svojo nekdanjo partnerko in njenega otroka ter njenega novega partnerja in njegovo mamo.

Nemudoma se je začela iskalna akcija za storilcem, pri čemer so policijske enote v kraju med drugim obkolile več hiš, zavarovali pa so tudi okoliške železniške postaje. Ob zori je nato policija potrdila, da so osumljenca aretirali. Predal naj bi se jim sam. Šlo naj bi za pripadnika nemške vojske. Intervencija je še vedno v teku, preiskavo namreč izvajajo tudi v vojašnici v bližnjem Rotenburgu. Preiskali so tudi njegovo osebno vozilo, v katerem so našli pripravljeno molotovko.