Nesreča

V Zagrebu iztiril tramvaj: "Zaradi silovitega trčenja so ljudje padali po tleh"

D.K.
26. 2. 2024, 10.08
Posodobljeno: 26. 2. 2024, 10.14
Deli članek:

V Zagrebu je v jutranjih urah prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena tramvaja, eden od njiju pa je iztiril.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Na enem najbolj obremenjenih zagrebških križišč, na križišču Vukovarske ulice in Avenije Marina Držića, je zjutraj nastal prometni kolaps, zato je moralo več sto uporabnikov javnega prevoza pot do svojega cilja nadaljevati peš. Na PU Zagreb so za Jutarnji list potrdili, da je ob 7.33 po trku dveh tramvajev eden iztiril.

"Odpeljali smo se s postajališča v Petici. Voznik je zaviral. Napačno je zavil proti Savišću, nato pa trčil v tramvaj, ki je pripeljal iz nasprotne smeri. Zaradi silovitega  trčenja so ljudje padali po tleh, moj partner je z glavo udaril v kovinsko ograjo," je dogajanje za 24sata opisala ena od potnic.

Po prvih podatkih poškodovanih oseb ni, promet na omenjenih relacijah pa je trenutno do nadaljnjega prekinjen. Na terenu so intervencijske ekipe ZET, ki se intenzivno ukvarjajo z vzpostavitvijo prometa. V tem delu mesta pa nastajajo zastoji. 

Vzrok nesreče še ni znan. Natančnih informacij, o tem, kdo je bil nepreviden in kolikšna je gmotna škoda, še ni. Več bo znanega po zaključku policijske preiskave, ki pa se še ni začela.