Korupcija na Hrvaškem

Policist v gostinskem lokalu ni plačal računa v višini 1900 evrov, grozi mu zaporna kazen

D.K.
23. 2. 2024, 07.03
Posodobljeno: 23. 2. 2024, 07.06
Deli članek:

Hrvaški urad za preprečevanje korupcije in organiziranega kriminala (USKOK) je zoper tri osebe vložil obtožnico zaradi prejemanja in dajanja podkupnin. Med njimi je tudi 50-letni policist.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Po obtožnici je policist lani v Splitu vodil kriminalistično preiskavo zaradi nezakonitosti v poslovanju podjetja in njegovega 56-letnega direktorja. Nato je 69-letnega člana uprave podjetja prosil, naj mu da rezane kamnite plošče, da podjetje in direktor kot odgovorna oseba ne bi imela težav s policijo. 

Direktor se je s predlogom strinjal ter naročil kamen in njegov razrez na plošče pri drugem podjetju. Nato je član uprave po predhodnem dogovoru organiziral dostavo treh evropalet kamnitih plošč v vrednosti 2100 evrov, ki so bile predane policistu.

Vendar to za policista, kot kaže, ni bilo dovolj. V istem času je namreč omenjeni policijski kriminalistični inšpektor z neznanimi osebami v gostinskem lokalu v Splitu naročil hrano in pijačo v vrednosti okoli 1900 evrov, zaposlenim v gostinskem lokalu pa je odredil izstavljanje računov podjetju upravitelja, ki pa je račun zavrnilo. Nakar se je zadeva zapletla. Za dogajanje so izvedeli policistovi sodelavci in sprožili preiskavo. Grozi mu več let zapora.