Tragično

Foto: Alberta našli z ugrizi po celotnem telesu, raztrgala ga je neznana zver

R.T.
19. 2. 2024, 21.54
Posodobljeno: 19. 2. 2024, 21.59
Deli članek:

Iskalna akcija za pogrešanim 73-letnikom, ki je od nedelje potekala na Južnem Tirolskem, se je končala v tragediji. Ko so ga našli, je bil še živ, a je pozneje umrl v bolnišnici.

Freiwillige Feuerwehr Tschötsch
Travnik, na katerem so našli hudo poškodovanega Alberta.

73-letni Albert S. iz Feldthurnsa, vasi na Južnem Tirolskem v severni Italiji, je v nedeljo izginil v neznano. V ponedeljek zjutraj so ga po obsežni iskalni akciji našli na travniku v bližini dobrih pet kilometrov oddaljene vasice Pinzago. Bil je hudo poškodovan, a živ. Po vratu, zgornjem delu telesa in rokah je imel sledi ugrizov, reševalci pa so ga s helikopterjem prepeljali v bolnišnico v Bolzanu, kjer je popoldne umrl, poroča italijanski portal stol.it. Policija primer še preiskuje, a vse kaže, da je Alberta napadla zaenkrat še neznana zver.

Freiwillige Feuerwehr Tschötsch
Iskali so ga od nedelje.

Hudo poškodovanega ga je sicer našla neka domačinka, ki se je po bližnji poti sprehajala s psom. Kot je pojasnila, je imel zaprte oči, a je še dihal. »Z njim sem se pogovarjala do prihoda reševalcev, da je ostal pri zavesti,« je pojasnila za portal. Ker se je v bližini takrat nahajalo več ekip, ki so iskale ravno Alberta, so bili reševalci hitro na kraju.

Sodeč po poškodbah je šlo za napad zveri, a bo to dokončno jasno šele po obdukciji in analizi DNK. Rezultati obdukcije, po katerih bo znan vzrok smrti, bodo predvidoma znani v sredo, medtem ko bo treba na izsledke analize DNK počakati kakšen dan več. Pristojni so vzorce že poslali v laboratorij v San Michele all'Adige v pokrajini Trento.

Freiwillige Feuerwehr Tschötsch
Alberta so s helikopterjem prepeljali v bolnišnico, kjer je pozneje umrl.