Hodulje

Velika tragedija v nemškem vrtcu: Štiriletnica po toboganu v smrt, zadušila se je z vrvico

R.T.
19. 2. 2024, 16.47
Posodobljeno: 19. 2. 2024, 16.47
Deli članek:

V enem od vrtcev v nemškem kraju Limburgerhof v zvezni deželi Porenje – Pfalška se je pripetila velika tragedija, v kateri je življenje izgubila vsega štiri leta stara deklica.

Profimedia
Hodulje z vrvico otrokom poleg zabave omogočajo vadbo koordinacije, a so tokrat poskrbele za tragedijo.

Na igrišču pred vrtcem se je zadušila med igro s tako imenovanimi hoduljami z vrvico, dvema plastičnima lončkoma, povezanima z vrvico, ki otrokom poleg zabave omogočajo vadbo koordinacije. Po poročanju časnika Bild se je tragedija na precej prostornem igrišču tega velikega vrtca, v katerem imajo kar več kot 100 otrok, zgodila prejšnji četrtek.

Deklica se je z vrvico zadavila med spustom po otroškem toboganu. Na igrišču so jo našli neodzivno, poskusi oživljanja pa so bili neuspešni. Da je bil vzrok smrti zadušitev oziroma da se je deklica zadavila z vrvico hodulj, je že potrdila obdukcija. Državno tožilstvo je medtem začelo preiskavo, v okviru katere bodo poskušali ugotoviti, ali so vzgojitelji ravnali z vso dolžno skrbnostjo oziroma ali primer terja tudi kazensko odgovornost.

»Deklica se na velikem igrišču vrtca s hoduljami nikakor ne bi smela igrati brez nadzora. Ravnanje odgovornih je neodpustljivo in nepojmljivo,« je za nemški časnik Bild dejala ena od tamkajšnjih domačink.