Sramota

Sodnica kradla oblačila v C&A; suspendirana, a upravičena do polovice plače

J.V.
5. 2. 2024, 15.50
Deli članek:

Sodnico gospodarskega sodišča v Zadru na Hrvaškem Tino Grgas so v trgovini ujeli s prsti v marmeladi. V času suspenza je upravičena do polovice plače, grozi pa ji do 5 let zapora.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Hrvaški Državni sodni svet (DVS) je za tri mesece suspendiral sodnico gospodarskega sodišča v Zadru Tino Grgas, ki jo obtožujejo kraje oblačil v trgovini C&A. Po poročanju portala Danica bo sodnica v času suspenza upravičena do polovice plače; ker je v povprečju zaslužila okoli 2400 evrov bruto na mesec, ji bo pripadalo 1200 evrov plače. Obtožnica sodnici očita, da je iz trgovine C&A v zadrskem trgovskem centru Suprnova (17. avgusta in 6. septembra lani) ukradla različna oblačila v skupni vrednosti 267 evra.

Ob drugem obisku so jo ustavili varnostniki

Tatica je izkoristila neprevidnost osebja in v kabini odstranila zaščitne nalepke, da je ne bi zaznali detektorji na izhodu iz trgovine. Toda ob drugem tovrstnem poskusu so jo ustavili varnostniki in prijavili policiji. Ugotovljeno je bilo, da je 17. avgusta ukradla obleko, krilo, prstan in tri bluze ter s tem prodajalno oškodovala za skupno 151 evrov. Približno dva tedna pozneje je iz iste trgovine odnesla jakno in dva para hlač v skupni vrednosti nekaj manj kot 116 evrov. Za tatvine sodnici grozi od pol leta do pet let zapora, še piše Danica.