Po vsej Sloveniji

Preiskave v zvezi s trgovino z drogo: 20 osumljencem odvzeta prostost

D.K.
1. 2. 2024, 12.35
Posodobljeno: 1. 2. 2024, 16.20
Deli članek:

Na dvajsetih lokacijah po vsej Sloveniji danes še vedno potekajo hišne preiskave. Prostost je bila odvzeta 20 osumljencem, so popoldan sporočili iz mariborske policijske uprave.

Sašo Švigelj
Fotografija je simbolična.

Kot poroča danes časnik Večer, poteka na območju Policijske uprave Maribor racija zoper organizirano hudodelsko združbo. Po njihovih navedbah potekajo v središču Maribora hišne preiskave zoper organizirano skupino, ki jo preiskovalci sumijo, da se je ukvarjala tudi s kaznivimi dejanji s področja drog. Ob tem pri Večeru dodajo, da so bili dogajanju v središču mesta priča že v jutranjih urah. Hišne preiskave so se, kot so zapisali, "odvijale v bližini mariborskih zaporov, po neuradnih podatkih tudi na območju Slovenske Bistrice in najbrž še kje",

Po podatkih omenjenega časnika "preiskavo usmerja specializirano državno tožilstvo, mariborskim kriminalistom in pripadnikom posebne enote so se v zaključni akciji danes pridružili tudi pripadniki specialne enote". Kar po navedbah Večera "nakazuje na to, da gre za nevarno skupino, za katero se sumi, da je tudi oborožena".

V zaključni akciji sodeluje približno 250 kriminalistov in policistov

S PU Maribor pa so v sporočilu za javnost zapisali, da policija danes izvaja obsežne kriminalistično-preiskovalne aktivnosti na območju celotne Slovenije.

"Sektor kriminalistične policije PU Maribor v sodelovanju z UKP GPU in ostalimi enotami drugih policijskih uprav danes izvaja obsežne kriminalistično-preiskovalne aktivnosti na območju celotne Slovenije, ki so rezultat dlje časa trajajoče kriminalistične preiskave, s katero smo razbili mednarodno organizirano kriminalno združbo, osumljeno, da se je ukvarjala s kaznivimi dejanji neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami (po čl. 186 KZ-1)," pa so naknadno sporočili s PU Maribor.

Trenutno potekajo hišne preiskave in druga procesna opravila v skladu z Zakonom o kazenskem postopku, na številnih lokacijah po vsej Sloveniji, so pojasnili.