Okolica Splita

Iščejo 59-letnega Davorja, ki je pretepel ženo in ubil psa

R.T.
1. 2. 2024, 11.39
Posodobljeno: 1. 2. 2024, 11.40
Deli članek:

Hrvaška policija išče 59-letnika, ki ga sumijo, da je brutalno pretepl svojo ženo in ubil psa.

PU Splitsko-dalmatinska
Davor Firić

Prijavo o nasilju v družini iz Klisa v zaledju Splita je policija prejele tik v torek tik pred polnočjo. Policisti so se takoj odpeljali do hiše in na dvorišču naleteli na poškodovano žensko. Nekaj policistov je poskrbelo za žensko, ostali so odšli v hišo, kjer so našli le ubitega psa, moža, 59-letnega Davorja Firića pa ni bilo nikjer. Zbežal je, policisti pa so začeli z iskanje, ki se še nadaljuje. Policija je za njim razpisala tiralico.

Dalmatinski portal piše, da je Firić znan nasilnež. Pred sedmimi leti je na igrišču za otroke udaril ženo, kasneje pa se je s hčerko zaprl v hišo in grozil, da bo ubil sebe in še njo. Policija je grožnje vzela resno, saj je imel Firić v rokah avtomatsko puško. Pogovori z njim so trajali pet ur. Na koncu so ga le prepričali, da si je premislil.

V Firićevem primeru bi lahko zapisali, da jabolko ne pade daleč od drevesa. Njegov sin Sandro je bil nedavno obsojen na 12 letno zaporno kazen zaradi uboja. Drugi sin, Ante, je bil med drugim udeležen v pretepu huliganov v Beogradu, smrtna kosa pa ga je pričakala, ko je nepazljivo tekel čez avtocesto.