Na Rabu

Pacienta v psihiatrični bolnišnici pokončal s pestmi, vse se je zgodilo v nekaj sekundah

D.K.
1. 2. 2024, 12.01
Posodobljeno: 1. 2. 2024, 12.01
Deli članek:

Policisti nadaljujejo s kriminalistično preiskavo z namenom ugotavljanja vseh okoliščin in pomembnih dejstev tragičnega dogodka.

FB Županijska specijalna bolnica Insula
Županijska specijalna bolnica Insula

V psihiatrični bolnišnici v naselju Kampor na Rabu, v Županijski specijalni bolnici Insula, kot je njeno polno ime, je v sredo v večernih urah prišlo do konflikta med bolnikoma, zaradi česar je eden od njiju dobil več udarce v glavo in umrl.

Kot so sporočili iz bolnišnice, je do tragičnega dogodka prišlo okoli 21.00. Po krajšem besednem obračunu je oskrbovanec drugega oskrbovanca večkrat udaril s pestjo in ga hudo telesno poškodoval. Kljub hitri intervenciji dežurne službe in izvedenim oživljanjem ter prihodu reševalcev nujne medicinske pomoči je bolnik umrl, osumljenca pa so pripeljali na zaslišanje na policijsko postajo, so pojasnili. 

Celoten dogodek se je po njihovih navedbah odvil v pičlih nekaj desetih sekundah. Gre za paciente, ki so bili na zdravljenju prostovoljno, med zdravljenjem pa niso kazali neprimernega ali agresivnega vedenja, še dodajajo v bolnišnici.

Smrt potrdili tudi policisti, preiskava je v teku

S primorsko-goranske policijske uprave pa so sporočili, da so sinoči prejeli obvestilo, da so v zdravstveni ustanovi na otoku Rabu našli truplo moške osebe. "Preiskava še poteka, moški, povezan s tem dogodkom, pa je bil pridržan. Natančen vzrok smrti omenjenega moškega bo ugotovljen z obdukcijo. Policisti nadaljujejo kriminalistično preiskavo v smeri, da se ugotovijo vse okoliščine in pomembna dejstva tega dogodka," so zapisali.