Velika tragedija

Foto: Pri Gradcu v čelnem trčenju s tovornjakom umrla mama in dvomesečni otrok

R.T.
27. 1. 2024, 08.04
Posodobljeno: 27. 1. 2024, 10.15
Deli članek:

Na avstrijskem Štajerskem se je včeraj zvečer pripetila velika tragedija, v kateri je življenje izgubil komaj 2 meseca star dojenček, mamo pa so morali na kraju oživljati. Policija je danes sporočila, da je bitko za življenje izgubila tudi mama.

Feuerwehr Gaisfeld
Voznica je bila ujeta v vozilu, otroku ni bilo pomoči.

V kraju Krottendorf-Gaisfeld nekaj kilometrov zahodno od Gradca je včeraj osebno vozilo čelno trčilo v tovorno vozilo. Za volanom prvega je sedela 27-letna voznica, ki je v vozilo prevažala tudi komaj dva meseca starega otroka. Na kraju so posredovali reševalci avstrijskega rdečega križa, ki so prvi poročali o tragediji. Po njihovih navedbah je 27-letnica ostala ujeta v vozilu, a je še kazala znake življenja. Za njenega dvomesečnega otroka je bilo že prepozno. 27-letnico so na kraju oživljali in jo s helikopterjem prepeljali v bolnišnico v Gradcu. Policisti so danes sporočili, da mami niso uspeli rešiti življenja.

Poškodbe je utrpel tudi voznik tovornjaka, ki je prav tako pristal v bolnišnici. Na kraju je posredovalo skoraj 60 gasilcev iz treh gasilskih brigad, intervencija pa je trajala približno štiri ure.