Poskus umora

Šefico poskušala ubiti s skodelico kave, v katero je primešala strup

S.Š.
26. 1. 2024, 15.25
Posodobljeno: 26. 1. 2024, 15.30
Deli članek:

58-letna Nina Ninković iz Banjaluke je bila v prvostopenjskem postopku spoznana za krivo in obsojena na dve leti zapora za poskus umora svoje sodelavke in šefice Slađane Tanasić.

Ivan Merljak
Fotografija je simbolična.

Leta 2022 je Ninkovićeva šefici v kavo vlila kemikalijo, ki se uporablja v čistilih in v strupu za mravlje. Ženski sta bili v času dogodka zaposleni na Pedagoškem inštitutu Republike Srbske. 58-letnica je bila na sodišču zaradi poskusa umora obsojena na dve leti zaporne kazni, tožilstvo pa je zanjo sprva zahtevalo še strožjo kazen.

Neuspešna pritožba

Kot piše N1 BiH, je obramba na pritožbeni obravnavi pred Vrhovnim sodiščem Republike Srbske včeraj zahtevala razveljavitev prvostopenjske sodbe Ninkovićevi in ponovno sojenje oziroma spremembo sodbe, ker je 58-letnica trdila, da ni storila kaznivega dejanja, ki so ji ga očitali. Prav tako je obramba pred sodiščem zagovarjala dejstvo, da koncentracija strupenih snovi, ki jih je 58-letnica vlila v kavo, ni bila dovolj močna, da bi lahko povzročila smrt.

Sodnica je njihove pritožbe kljub vsemu zavrnila in dejala, da je bilo kaznivo dejanje storjeno z naklepom umora, kljub neuspešni izvedbi. Ninkovićevo zdaj tako čaka 24 mesecev zaporne kazni.