Enigmatičen primer iz Saške

Mali Rusi pristali v ledeni nemški reki, ena oseba umrla zaradi vbodnih ran

R.T.
15. 1. 2024, 08.33
Posodobljeno: 15. 1. 2024, 09.09
Deli članek:

Kaj točno se je odvijalo v črnem mercedesu, ki je v petek pristal pod mostom v Reichenbachu, mestu v nemški zvezni deželi Saška, še ni povsem jasno. Ena oseba je umrla, nemška policija pa je včeraj aretirala 25-letnega ruskega državljana.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V Reichenbachu se je v petek zvečer do ene tamkajšnji trgovin privlekel hudo poškodovan in okrvavljen moški. 36-letnik je tam obležal in umrl. V reki nedaleč stran je malo pred tem obtičalo vozilo, iz katerega je prispel moški . V njem so se v času nesreče poleg njega nahajali še 7-letni deček ter 25 in 22 let stara partnerja s hčerkama, starima tri in eno leto. Hitro je postalo jasno, da 36-letnik ni umrl zaradi nesreče, temveč je bil žrtev zločina. Nemška policija je včeraj 25-letnika aretirala zaradi suma storitve kaznivega dejanja uboja, danes pa je znanih nekoliko več informacij o tem nenavadnem primeru.

Nemški tabloid Bild poroča, da so vsi vpleteni, torej pokojni 36-letnik, starša in otroci ruski državljani. Šesterica je skupaj potovala v črnem mercedesu z registrskimi tablicami približno uro in pol oddaljenega Leipziga, pri čemer zaenkrat še ni znano, kdo je sedel za volanom. Avtomobil je malo pred 19. uro nenadoma zapeljal s ceste in končal pod mostom v ledeni reki Göltzsch. Vse kaže, da se je v vozilu že pred tem vnel srdit prepir. Vseh šest oseb se je sicer uspelo rešiti in se prebiti do brežine, kjer sta oče in mama počakala skupaj s hčerkama, medtem ko je 36-letnik skupaj s 7-letnim dečkom zbežal. Pozneje je zaradi vbodnih ran obležal in umrl v bližnji trgovini.

Kot je pojasnila tiskovna predstavnica policije Annekatrin Liebisch, je imel moški »več svežih ran, ki jih očitno ni utrpel v nesreči.« Njegovo truplo so poslali na obdukcijo, kriminalisti pa še vedno preiskujejo, ali je vbodne rane prejel že pred prometno nesrečo ali po njej, ko je bila šesterica že na brežini. Eno je jasno, da se je vse skupaj odvilo pred očmi treh otrok. Sedemletnika so medtem prevzele socialne službe.